Kılıçdaroğlu, SADAT’a tazminat ödeyecek

Memleketler arası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SADAT) tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açılan tazminat davasında karar muhakkak oldu.

DW Türkçe’nin haberine göre, davanın kısmen kabulüne karar veren Büyükçekmece 5’inci Asliye Hukuk Mahkemesi, 30 bin lira manevi tazminatın birinci haksız hareket tarihi olan 13 Mayıs 2022’den itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte davalı Kılıçdaroğlu’ndan alınarak davacı SADAT’a ödenmesine hükmetti.

Kılıçdaroğlu, 13 Mayıs 2022’de beraberindeki CHP’li vekillerle birlikte SADAT’ın İstanbul’daki merkezine giderek bu şirketin yetkilileriyle görüşmek istemişti. İçeri alınmayan Kılıçdaroğlu, binanın önünde yaptığı açıklamada “Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara, şahıslara teslim edilmeyecektir. Şu anda önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Düne kadar Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun maksatları ortasında gayri nizami harp eğitimi de var. Yani sabotaj, baskın, pusu kurma, tahrip, suikast ve tedhiş. Arapça ‘terör’, ‘tedhiş’ olarak tanımlanıyor. Türkçesi de ‘terör’. Burası tıpkı vakitte terörist yetiştiren bir kuruluş” demişti.

CHP önderinin ziyaretinin ve açıklamalarının akabinde SADAT, Kılıçdaroğlu’ndan 1 milyon TL tazminat talebiyle dava açmıştı.

SADAT: İTHAMLARIN GERÇEK OLMADIĞI TESCİLLENDİ

Mahkemenin aldığı kararla ilgili olarak SADAT’tan yapılan açıklamada, “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun şirketimiz aleyhinde daima ve sistematik biçimde gerçekleştirdiği hukuka alışılmamış akınlara karşı tarafımızca açılan 1 milyon TL’lik dava 28 Nisan 2023 tarihinde karara bağlanarak Kılıçdaroğlu manevi tazminat ödemeye mahkûm edilmiştir” denildi.

Açıklamada, “Bu mahkûmiyet kararı ile Kılıçdaroğlu tarafından şirketimize yöneltilen ithamların hiçbirinin gerçeklikle ilgisinin olmadığı, hiçbir kanıta dayanmaksızın salt duyumlarla hareket ettiği tescillenmiş bulunmaktadır. SADAT, Savunma Sanayi Hizmet Kesimi’nde faaliyet gösteren emek ağır bir sermaye şirketidir. Şirketimiz ulusal ve milletlerarası mevzuatlara nazaran kurulmuş ve bunlara uygun olarak faaliyetlerini devam ettirmektedir” tabirleri yer aldı. (KAYNAK)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir