ABD’li emekli albay Douglas McGregor’dan akılalmaz itiraf: Türkiye’ye saldırması için PKK’yı hazırlıyoruz!

ABD’li askeri analist Douglas McGregor, ABD ve İsrail’in “büyük savaş” senaryosunu anlattığı yayında ABD’nin Suriye’de PKK’yı Türkiye’ye yönelik hücumlar için hazırladığını itiraf etti.

Hamas Lideri İsmail Haniye’ye düzenlenen suikast sonrası Ortadoğu’da tansiyon artarken ve İran’ın İsrail’e yapacağı misilleme saldırısı beklenirken, yaptığı çarpıcı açıklamalarla tanınan ABD’li emekli albay Douglas MacGregor’dan da bölgedeki son durum hakkında yeni tahliller geldi.

Sürecin İsrail’in modülü olduğu büyük bir savaşa gerçek ilerlediğini söyleyen ABD’li analist Türkiye’ye yönelik dikkat çeken tabirlere de yer verdi.

“ERDOĞAN TÜRKİYE’Yİ SAVAŞTAN UZAK TUTMAYA ÇALIŞIYOR”

MacGregor, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’e yönelik çok sert çıkışlar yaptığını, İsrail’den hiç hazzetmediğini lakin ısrarla Türkiye’yi savaştan uzak tutmaya çalıştığının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’in Lübnan’a girmesi halinde, bunun Lübnan’ı istikrarsızlaştıracağının farkında olduğunu belirten Douglas MacGregor, bölgedeki durumu değerlendirirken Türkiye itirafında bulundu.

MacGregor, Amerika’nın Türkiye’ye saldırmaları için Suriye’de terör örgütü PKK/YPG’yi hazırladığını söyledi.

ABD’nin terör örgütü YPG/PKK’yı Suriye’de eğitip-donattığı ve tırlarla silah ve mühimmat gönderdiği biliniyor.

“BU KERE İSRAİL DE KİRLİ PLANIN PARÇASI”

Douglas MacGregor, konuşmasında bu bilgiler ışığında itirafta bulunup ABD’nin terör örgütü PKK’yı Türkiye’ye yönelik yeni akınlara hazırladığını söyledi.

MacGregor, ABD’nin daha evvel PKK’yı Türkiye’ye saldırmak konusunda desteklediğini kabul ederken artık ise İsrail’in Suriye üzerinden PKK’yı kullanarak Türkiye’ye hücum planı hazırlığında olduğu savını da lisana getirdi.

Douglas MacGregor konuşmasında şu tabirleri kullandı:

“Türkiye’ye saldırmaları için Suriye’de güçlerimizi hazırlıyoruz şu anda. Kimleri mi kastediyorum? PKK, YPG ve onlarla birlikte hareket eden öteki birtakım örgütleri Türkiye’ye saldırmaları için teşvik ediyor ve silahlandırıyoruz. Türkler de bunun farkındalar ve bundan çok rahatsızlar. Bunu geçmişte de nizamlı bir biçimde yaptık. Lakin bu sefer iş çok önemli. Ruslar da kuzey Suriye’de yeni bir üs kurdular. Onlara karşı direkt aksiyonda bulunacağımız bir durumda olmamızı istemiyorlar.

Yani İsrail’in de modülü olduğu büyük bir savaşa gerçek gidiyoruz. Biz ABD olarak esasen bunun bir kesimiyiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir