İmamoğlu’nun danışmanından “İstanbul Evi” açıklaması: Haftalık 249 bin euro kira, sponsorlar tarafından karşılandı

T24 Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun danışmanı Murat Ongun, İBB ve Türkiye Ulusal Olimpiyat Komitesi işbirliği ile Paris’in ünlü moda müzesi Palais Galliera’da “İstanbul Evi” açılmasına ait, “Evin haftalık kirası 249 bin euro olup tüm masraflar sponsorların kuralsız bağışı ile karşılanmıştır. İstanbul’un olimpiyat adaylığı yolundaki bu kıymetli milletlerarası tanıtım faaliyeti için İBB bütçesinden para harcanmamıştır. Kamuoyunu aldatıcı bilgilere lütfen prestij etmeyiniz” dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye Ulusal Olimpiyat Komitesi işbirliği ile Paris’in ünlü moda müzesi Palais Galliera’da “İstanbul Evi” açıldı. İstanbul’da düzenlenecek olan 2027 Avrupa Oyunları’nın tanıtımı ve 2036’daki Olimpiyat Oyunları adaylığı için açılan İstanbul Konutu için verilen resepsiyonda konuşan İBB Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Paris’teki Eyfel Kulesi’nde olimpiyat halkalarını görmek, sahiden ilham vericiydi. Halkaları bir gün İstanbul’da, Boğaz üzerinde Avrupa ve Asya’yı birbirine bağlayan köprüyü süslerken görmeyi hayal ediyorum. Avrupa Oyunları’na 2027 yılında İstanbul’da konut sahipliği yapmak, farklılıklarımıza karşın, dostça rekabet ruhuyla birleşebileceğimizi tüm dünyaya kanıtlayan güçlü bir birlik sembolü olacaktır” dedi.

Erdoğan’ın başdanışmanı Köroğlu: Saray saray diye yırtınanlar, alın size saray!

İstanbul Konutu’nun açılması, iktidara yakın medyada tenkit konusu olurken, projenin masrafları da gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Konutu’nu tanıttığı görüntüyü toplumsal medya hesabından paylaşarak, “Saray saray diye yırtınanlar, alın size saray! Bu ortada Jön Türkler de Paris’ten çıkmıyorlardı tıpkı sizin gibi” tabirlerini kullandı. 

“249 bin euro küsurluk kirayı sponsorlar karşıladı”

İstanbul Konutu’na ait tenkitlere cevap veren Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, “Paris’teki İstanbul Konutu ile ilgili kamuoyuna yansıyan bilgiler yanlışsız değildir” dedi. Toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Konutu’nun haftalık kirasının 249 bin euro olduğunu belirten Ongun, tüm masrafların sponsorlar tarafından kuralsız bağışı ile karşılandığını söyledi. 

Murat Ongun’un açıklaması şöyle:

“Paris’teki ‘İstanbul Evi’ ile ilgili kamuoyuna yansıyan bilgiler hakikat değildir. Konutun haftalık kirası 249 bin euro olup tüm masraflar sponsorların koşulsuz bağışı ile karşılanmıştır. İstanbul’un olimpiyat adaylığı yolundaki bu değerli milletlerarası tanıtım faaliyeti için İBB bütçesinden para harcanmamıştır. Kamuoyunu aldatıcı bilgilere lütfen prestij etmeyiniz.”


 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir