İsrail, 25 günde Gazze’de 12 tahliye emri verdi

Birleşmiş Milletler’in Filistin Ajansı (UNRWA), İsrail’in Ağustos ayında Gazze’de verdiği 12 tahliye buyruğu sonucunda 250 binden fazla sivilin yerinden edildiğini duyurdu. UNRWA raporuna nazaran, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) her iki günde bir tahliye buyruğu yayınlayarak sivil nüfusu daima bir halde güç durumda bırakıyor.

GAZZE’DE İNSANİ KRİZ

Gazze Şeridi’ndeki insani durum giderek kötüleşiyor. 7 Ekim’den bu yana süren İsrail taarruzları sonucunda, nüfusu 2 milyonu aşan Gazze’de yaklaşık 1.9 milyon sivil yerinden edildi. Raporda, “Gazze’deki her 10 bireyden 9’u ülke içinde yerinden edilmiş durumda ve kimileri bu süreçte 10 defa kadar yer değiştirmek zorunda kaldı” ifadelerine yer verildi.

UNRWA, Gazze halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekerek milletlerarası toplumun daha fazla müdahale ve takviye sağlaması gerektiğini vurguladı.

SİVİL KAYIPLAR VE TAHRİBAT

İsrail’in Gazze’ye yönelik ataklarında, 16 bin 480 çocuk ve 10 bin 980 bayan olmak üzere toplamda 40 bin 334 Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıyeten, 93 bin 356 kişi yaralandı ve enkaz altında hala binlerce meyyit olduğu bildiriliyor. Sivil altyapı da ağır halde tahrip edilmiş durumda; hastaneler ve eğitim kurumları amaç alınıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir