Kerem Yavaş: 6 puan niteliğinde bir maçtı

Trendyol Üstün Lig’in 2. haftasında Eyüpspor, meskeninde karşılaştığı Bodrum FK’yı 4-1’lik skorla mağlup etti.

Karşılaşmanın akabinde Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavaş, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bodrum FK ile birbirlerini güzel tanıyan iki kadro olduklarını söyleyerek kelamlarına başlayan Yavaş, şu sözleri kullandı:

“Son 2 dönemde 1. Lig’de tıpkı maksadı paylaşan ve bu rekabet için uğraş eden iki gruptuk. Bodrum FK uygun yönetilen ve düzgün organize olan bir takım. Bunun karşılığını alarak Muhteşem Lig’e çıktılar. Fizikî kapasitesi yüksek oyunculardan burulu bir grup. Hamlede ise direkt hamleler ile rakip alana geçtiler. Rakip alana yerleştikten sonra kanat tertibi üzerine oynadılar. Birinci 30 dakika bize maçı kaybettirebilirdi. Birinci 30 dakika bunu başarmadık. 1,5 yıldır buradayız, tahminen de en makus birinci 30 dakikamızı oynadık. Oyuncularımızın yerleri değiştirdik. Son 10 dakika daha çok topa sahip olduk. Birinci 30 dakika bakılınca oyun bize geçti. Birinci 30 dakika oyuncu değişikliği isteyen bir oyundu. Devre ortasında oyuncularımıza yapmaları gerekeni uygun aktardık. Maç öncesi çalıştığımız taktikleri alanda uygulayarak oyuncularım kıymetli bir geriş dönüşe imza attı. Bodrum FK direkt rakibimiz olduğu için 6 puan niteliğinde bir maçtı.

“Bu gerçekçi hedefimiz ise ligde kalmak”

Bu sene kendilerini gerçekçi bir amaç koyduklarını aktaran Kerem Yavaş, “Bu gerçekçi gayemiz ise bu sene ligde kalmak. Dediğim üzere bu tip maçları kazanırsak, bizden daha büyük takıma sahip ekiplere karşı daha rahat maça çıkabiliriz. Taşkın geçen hafta bir sakatlık yaşadı ve bu orada bir 6 numara arayışına geçtik. Transfer kolay bir değil ve nu işin finansal bir durumu var. Oraya oyuncu bulmak istiyoruz. Takımda bulunan oyunculardan mutluyuz. Eksiklerimiz var. Geri 4’nün yalnızca 1 tanesi kendi mevkisinde oynuyor. Bu durumlarda transfer çalışmalarına devam ediyoruz” 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir