Nurdağı’nda inşa edilecek deprem anma ve eğitim merkezi tarihi belge niteliği taşıyacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilecek merkez, gelecekteki jenerasyonları bilinçlendirmek, sarsıntı anında yapılması gerekenleri öğretmek ve mimarlık ile inşaat mühendisliği öğrencilerine eğitim emelli ziyaret fırsatı sunmak hedefiyle inşa edilecek.

Toplamda 10 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacak olan merkez, zelzele konusunda farkındalık oluşturmak isteyen herkes için kıymetli bir kaynak niteliği taşıyacak. Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye vilayetlerini birbirine bağlayan Nurdağı ilçesinde yer alan Zelzele Anma ve Eğitim Merkezi, bölgenin hafızasında kalıcı bir yer edinmeyi hedefliyor.

Merkez, ziyaretçilere muhakeme etme, empati kurma ve zelzelenin yıkıcı tesirlerini manaya imkanı tanırken, tıpkı vakitte tarihi bir doküman niteliği taşıyacak. Zelzelenin izlerini taşıyan evraklar ve enkaz bölgesi de burada ziyaretçilere sunulacak. Bu özellikleriyle Zelzele Anma ve Eğitim Merkezi, gelecek kuşaklar için bir eğitim yuvası olmanın ötesinde, yaşanmış bir felaketin hafızası olarak da kıymetli bir misyon üstleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir