Trans birey hamile kaldı, hem anne hem baba oldu

ABD’nin Seattle kentinde yaşayan trans birey Danny Wakefield’ın gebe kalarak çocuk sahibi olması toplumsal medyada büyük ses getirdi.

Kız olarak doğan lakin non-binary (cinsiyetsiz) olmayı tercih eden ve bir dizi cinsiyet değiştirme ameliyatı geçiren 36 yaşındaki Wakefield, 2 yıl evvel gebe kalınca büyük sürpriz yaşadı. 9 yıl süren cinsiyet değiştirme sürecinde testosteron ilaçlarına orta verdiği devirde yaşadığı tek gecelik bağlantıda gebe kaldığını anlatan Wakefield, “Kendimi bir bayan olarak hissetmiyorum ancak organlarımın bana sunduğu avantajı kullanmak isterim” dedi.

Wakefield, çocuğu Wilder ile..

Hamile kalınca evvel şoke olduğunu, sonra hem anne hem de baba olmak için hazırlıklara başladığını belirten Danny Wakefield, yaşadıklarını toplumsal medyada da adım adım paylaştı. Bebeğini 2020’de kucağına alan trans birey, evvelden kendini erkek olarak hissettiğini lakin artık cinsiyetsiz kimliği benimsediğini tabir etti.

Erkek olarak doğan bebeği Wilder’ı da cinsiyetsiz bir birey olarak yetiştirmek istediğini söyleyen Wakefield, 1 milyondan fazla takipçiye sahip olduğu toplumsal medyada çok olumlu yorumlar aldığını anlattı. Wakefield, çocuk sahibi olmanın cinsel kimlikten bağımsız bir his olduğunu söyleyerek “Bir erkek olarak çocuğumu karnımda taşıma bahtına eriştim. Tabipler bile birinci gördüklerinde inanamadı” tabirlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir